קובה חמו במילוי פטריות ואגוזי מלך

מאת: ורד אליהו כהן

זה מתכון של אמא שלי שהתפרסם השבוע בקבוצת ״טבעוני-טעים״ בפייסבוק וקיבל המון תגובות מכל העולם של טבעונים שמתגעגעים לטעם אמיתי של בית. אז כמובן שהחלטתי להביא לכן אותו לכאן.

זה הקובה המושלם ליום שישי בצהריים או פינוק לכל יום אחר בשבוע. שימרו את המתכון ותכינו לחברים ובני המשפחה הטבעונים/צמחונים שלכם.

המלצת המערכת: גם אם אתן אוכלות בשר, תגנבו ביס- זה חלומי. מבטיחה שלא תתגעגעו למילוי הבשר אחרי הקובה הזה.

 מרכיבים

לבצק הסולת:
  • 0.5 כוס ג'ריש או בורגול
  • 0.5 כוס סולת
  • 1 כפית מלח
  • 2.5 כוסות מים
למלית:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 200 גרם פטריות שמפיניון או פורטובלו, קצוצות קטן (אפשר גם מיקס מכמה סוגי פטריות)
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים דק
  • מלח, פלפל שחור
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית בהרט או חוויאג' למרק (לא חובה)
למרק החמו:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 עגבניות קלופות וכתושות
  • מיץ מ-1 לימון (או לפי הטעם)
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל
  • 5-6 כוסות מים רותחים
  • חופן סלרי קצוץ
  • 1-2 סלקים קלופים וחתוכים לרבעים (אופציונלי – נותן צבע וטעם נהדר)
 

אופן ההכנה

הכנת המלית:
  1. חממי שמן זית במחבת.
  2. טגני את הבצל עד שקיפות, הוסיפי את הפטריות וטגני עד שהנוזלים מתאדים.
  3. הוסיפי את אגוזי המלך, תבלי בכמון, בהרט, מלח ופלפל. טגני עוד 2-3 דקות.
  4. צנני את המלית לפני מילוי.
הכנת הבצק:
  1. ערבבי את הסולת והמלח בקערה.
  2. הוסיפי מים בהדרגה וערבבי עד שנוצר בצק אחיד ורך. כסי והניחי למנוחה של שעה.
  3. לאחר שעה לגעת בבצק, הוא אמור להיו אחיד ונוח לעבודה. אם הוא רך מדי- הוסיפי קצת סולת. אם קשה- הוסיפי קצת מים עד שהוא נוח לעבודה ולא נדבק.
הרכבת הקובות:
  1. קחי כדור קטן מהבצק, פתחי אותו ביד לעלה קטן.
  2. מלאי בכפית מלית וסגרי היטב לכדור.
  3. חזרי על הפעולה עם כל הבצק.
הכנת המרק:
  1. טגני בצל ושום בסיר עם שמן זית.
  2. הוסיפי רסק עגבניות וטגני כדקה.
  3. הוסיפי עגבניות, תבלינים, מיץ לימון, סלרי וסלק (אם רוצים).
  4. שפכי את המים הרותחים, ערבבי והביאי לרתיחה.
  5. כשהמרק רותח, הוסיפי בעדינות את הקובות.
  6. בשלי על אש נמוכה כ-30–40 דקות עד שהקובות רכות והמרק מרוכז.

    טיפ של כורדיות: אפשר להוציא את הקובות מהמרק לאחר הבישול ולאכול ללא המרק או אפילו בתוך פיתה! (כורדייה אמיתית תבין אותי, השאר אולי ירימו גבה אבל אני אחיה עם זה).

Discover Yourself

הירשמי לקבלת עדכונים ומאמרים חדשים:

תוכן עניינים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

באותו הנושא:

Trending

Discover Yourself

הירשמי לקבלת עדכונים ומאמרים חדשים: